onsdag 30 april 2014

Träning på Mallorca

Efter 4 1/2 dag på Imorns träningsläger här på Mallorca så är jag helt tagen av den vackra och unika cyklingen som är möjlig här. Christian och Fredrik på Imorn har, som vanligt, gjort ett superbra jobb med att planera cykelrutter och lägga upp löp- och simpass. Vi har cyklat i sanslösa berg och serpentinvägar, tagit oss upp till Formentor och även till Sa Calobra för att sedan klättra upp de 10 kilometrarna där det som mest var12 % lutning. Vi har cyklat på otroliga vägar nedför, där hjulen varit brännheta på botten av backen för att man varit tvungen att hålla på bromsen i 10 km i ett sträck.
Det är INTE konstigt att det vimlar av cyklister här!
Idag har det dock inte varit någon cykling utan lite av en "mellandag" . Kortare träningspass men väldigt givande iallafall! Inte minst att cykelbrännan har kunnat jämnas ut lite då det har varit strandväder. Men trots att vi har brukat allvar med solbrännan ;-) så har vi inte bara legat på latsidan! Ett simpass i havet i förmiddags då jag och Lotta tränade oss på att navigera växelvis. Det vill säga en av oss skötte navigeringen i 500 meter och den andre bara slappnade av och följde den som hade koll på bojen. Sedan växlade vi så varannan femhundring. Tränade oss också på att ta stora riktmärken som inte så lätt försvinner i vågdalarna. Funkade superbra! Det känns som en bra strategi på ÖtillÖ.
I eftermiddags gjorde vi om Strandpromenaden till en 500 meters löparbana som vi sedan sprang intervaller på. Fram och tillbaka 8 gånger i en rasande fart... Alla gjorde sitt bästa och de andra som utnyttjade strandpromenaden till det som den var ämnad för, det vill säga promenera, gav oss stående ovationer.... Då kan man inte annat än ge järnet!!
Nu väntar långcykling imorgon! 15 mil och säkert en och annan stigning!

/Peace Love and Löparskor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar