lördag 8 september 2012

Racereport Malmö Velo = En blåsig historia

Oj Oj Oj vad det blåste under Malmö Velo cyklingen idag! Jag visste ju att det skulle bli friska vindar men kanske inte riktigt så här. När starten hade gått från Husie kl 09 imorse så tyckte jag inte alls att det var blåsigt. Ja, vad berodde det på då?? Jo, att vi hade den starka vinden i ryggen såklart! Vi njöt av att kunna cykla riktigt fort så länge det gick och brydde oss inte om att tänka på att det så småningom skulle cyklas i motsatt väderstreck också. Det gick i ungefär 5 mil, sedan var det som att köra in i en vägg av luft. Nästan samtidigt började banan bli backig och den omtalade Slimmingebacken tornade upp sig likt ett åskoväder mot horisonten.
Men....vi var ett gäng starka skånetöser! Team StenStensson!

Peppade innan start

 Vi tramsade inte med en massa belgiska eller holländska (?) kedjor. Vi  hade en egen skånsk kedja. Vilket innebar: Grindvakt bak, så att endast vissa väl utvalda fick komma in i klungan. Fikastopp vid båda depåerna. Peppning och positiva kommentarer till varandra tex "-det kunde faktiskt regna småspik eller hagla, solen skiner ju!!!" Ingen  "SUB tid" utan istället hjälpas åt för att ha så roligt som möjligt på vägen!


Även om Malmö Velo bjöd på tuffa förhållande idag, så måste jag säga att bansträckningen på drygt 12 mil var väldigt fin! Det var lite trafik på fina vägar som var som gjorda för att cykla på. Utsikten på vissa platser var precis så som man föreställer sig landskapet Skåne med milsvida slätter, Pilalléer och solsken.
Klicka HÄR för att se var banan gick.
Team StenStensson
Efter målgång bjöds det på pasta, dryck, mackor, frukt, kanelgifflar (i mängder!!) och kaffe. Vad mer kan man begära?? Ja, kanske möjligen medvind i alla fyra väderstrecken (det kan väl inte vara för mycket begärt.... kanske kan vara något att locka deltagare med till nästa år!!)

2 kommentarer:

  1. Strålande! Ja precis så vad det... Och du var otroligt stark hela vägen. Du imponerar varje gång vi träffas. Ser fram emot våra gemensam träning. Kram

    SvaraRadera