tisdag 8 december 2020

Annorlunda jul

Som tur är håller jag på med konditionsidrott som man utövar utomhus, i friska luften, året runt. Herre gud vad skulle jag gjort utan det. För nu när man inte kan göra något annat kan man åtminstone springa och cykla . 

Men vad kan man göra och vad bör man inte göra....? Det ställs in gemensamma träningar överallt och det känns ibland som att det ställs in utan eftertänksamhet. Är det verkligen så farligt att springa tillsammans i skogen utomhus? Och är det värre om vi är 10 eller om vi är 8....? Det är förstås bara spekulationer från mig, men det som inte är spekulationer är att motion och friska luften håller oss friska. Och är ett gemensamt löp- eller cykelpass den lilla stunden av social kontakt som kan göra att vi håller oss ifrån köpcentra och restauranger så är det mycket vunnet.

Folkhälsomyndigheten har idag gått ut med restriktionen om att max 8 personer får lov att träffas under julhelgerna. Och det är ju något som folk kan tolka väldigt olika, eller hur.... Tex julafton träffas vi 8 stycken, juldagen firar vi med några andra, men är bara 5.... Ja ni fattar... Så använd ert sunda förnuft. Och vill man vara riktigt noga så sätter man sig i karantän den 18-19 december.... För  5-6 dagars karantän minskar såklart risken att någon blivit smittad någon/några dagar innan julafton.

Eller fira utomhus! Utomhus "is da shit" 

På med yllehåsorna och gå man ut ur huse. Be till vädergudarna om snö så firar vi en stämningsfull jul runt en brasa. Då tycker iallafall jag att vi kan träffa de familjemedlemmar som vi vanligtvis inte delar hushåll med.


R-talet talar ett tydligt språk...

Ett R-tal mer än 1 betyder att varje smittad människa smittar mer än en person. Och senaste rapporteringen från folkhälsomyndigheten var att Sverige hade ett R-tal på ca 1,03....

Nähä nu har jag inte tid att sitta här och spela duktig längre.... Nu ska jag ut och julhandla ......

Internet, here I come  .......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar