lördag 7 juli 2012

Rusningstrafik på Kristianstads gågator!

Det var fler än jag som hellre kutade runt utanför alla mysiga uteserveringar än satt PÅ dem igårkväll. Startskottet är nämligen ett riktigt Stadslopp och det är nästan svårt att tro att det är Skogmullar (dvs orienterare) som arrangerar loppet. Men tydligt är, att dom trivs även bland gator och torg. 2-varvsbanan var riktigt rolig och de var väldigt bra på att visa vägen (trots att de är orienterare....;-).
Men jag tycker att det är speciellt (läs nervöst!!!) att springa ett stadslopp, åtminstone på hemmaplan. Det är mycket publik, många kända ansikten både utanför och i startfältet och det finns heller ingen skog att gömma sig i. Inte heller någon tid för att slå av på takten. Helt enkelt så ligger piskan på HELA TIDEN!! Och det ger resultat!
Speakern för kvällen var inte helt oväntat Tvillingen Max Svensson (eller möjligen var det hans bror Mats Svensson). Och det är inte särskilt många som kan lätta upp stämningen och sprida roligheter så mycket som han (eller dom!?) Så lite "Helan går" blandat med skånska leven passade väl alldeles utmärkt en sån kväll som igår.
Trots många glada semesterefirare bredvid banan igår så var helt klart glädjen störst hos alla som hade passerat mållinjen och oavsett tider placeringar och annat trams så var alla VINNARE utifrån sin egen prestation. Jag slår vad om att den som springer på 50 minuter är lika utpumpad och glad som den som springer på 38 minuter och det är DET jag tycker är den största charmen med löpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar