tisdag 28 juni 2011

Rabarberkaka med vit choklad

Här kommer (på begäran) en försvinnande god rabarberkaka:

3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 rabarberstjälkar
2 msk socker
1 msk maizena
100 g vit choklad

Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker
Smält smöret pch rör ner i mjölken
Blanda med äggsmeten
Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smeten.
Skiva rabarbern och vänd i socker och maizena.
Hacka chokladen grovt.
Blanda rabarber och choklad i smeten.
Grädda i 175 grader på näst nedersta falsen och låt stå 10 minuter på eftervärme.

LYCKA TILL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar