söndag 19 juni 2011

Jag cyklade Vätternrundan mellan regnskurarna

3 middagar, obegränsat med vetebullar, sportdryck, saft, blåbärsoppa, saltgurka och bananer för 1100 riksdaler! Som bonus till allt detta får du även cykla runt Sveriges näststörsta sjö. Svårt att motstå ett sånt erbjudande, eller hur? Jag gick på det så nu är det gjort. Vätternrundans 30 mil är cyklade och avklarade. Men vid köpet var det ingen som upplyste mig om att det även ingick en sömnlös natt, garanterat ont i baken, domnade händer och fötter samt en fantastiskt härlig upplevelse.
Som vanligt fick jag inte en enda blund innan start. Totalt omöjligt att somna trots att jag låg nerbäddad mellan lakanen. Efter en stadig frukost kl 01 (!) cyklade vi till starten och det var en klar fin natt med månsken men tyvärr lite blåsigt.

Redo att ge mig av till starten kl 01:40

Det var inga som helst problem att hitta klungor och jag kunde ' stå på ' ordentligt ner till Jönköping. Mitt första depåstopp blev som planerat efter 11 mil. Där blev det köttbullar och potatiskräm. (=rinnande potatismos....). Sen var det bara att bita ihop. Kände av min högra lårmuskel som jag fick ont i under Öppet spår. Men det kom och gick. Krämporna avlöste varandra som tur var! Hade jag haft alla på en gång hade jag kastat in handduken och tagit brytbussen tillbaka. Men det gick bra och det var sanslöst vackert när man cyklade ner mot Gränna och Jönköping i soluppgången och med utsikt över sjön. Det som förvånade mig mest var att det var så lite socialt småprat mellan cyklisterna. Det är ju inga problem att snicksnacka lite när man tränar cykling eftersom flåset nästan är obefintligt. Men alla var superkoncentrerade och fokuserade. Och visst behöver man vara skärpt och vaksam när man cyklar i klunga. Ett ögonblick och man kör in i någon och olyckan är ett faktum. Fy sjutton vad det kan gå illa. Såg flera stycken som hade vurpat och ambulanser som körde med blåljus. Men iallafall.... några fler än jag var dock lite pratsjuka och det fick tiden att gå lite fortare. Efter 20-22 mil förstod jag vad sluttiden ungefär skulle hamna på. Så då blev mitt mål sub 12. Och herregud, vad det gick undan dom sista 4 milen! Sluttiden blev 11.57 och jag är supernöjd! Trots allt så är jag ju ingen cyklist;-).

ÄNTLIGEN, tillbaka i Motala!!

Från målfållan med utsikt över vatten

2 kommentarer:

 1. Grattis!!! Skitbra jobbat!!! Du är superduktig :)
  Kram Madde

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Madde!
  Du är duktig, du med!
  KRAM

  SvaraRadera