måndag 23 december 2013

Kulmen är nådd! Nu kan det bli jul!

I fredags,var jag på stan och handlade en del julklappar och fixade med alla andra tusen grejer som ska ordnas med, innan dagen D. Bland alla andra stressade människor träffade jag en vän och blev stående en stund för att prata. Plötsligt hör jag mig själv säga: "-nej det är ingen mening att stressa, det blir jul iallafall"  och "-folk stressar så onödigt mycket inför julen" . En halv sekund efter ovan sagda  meningar tänkte jag : "herre jisses vad är det jag säger?? bara hon inte märker att jag är en av dom som far runt som en skottspole ända fram till Kalle Anka, på självaste dopparedan!!"

Så nu står jag här dan före dopparedan och inser att det gick ihopa sig i år också. Allt är fixat. På bekostnad av en viss stress såklart....OCH alla mina bisqottiS som bakades häromkvällen.. Hur det gick till? Jo, 60 Bisqottis bakades i torsdagskväll och DE fick stå kvar i ugnen för att torka under natten. På fredagsmorgonen skulle skinkan griljeras.....och jag hade förstås glömt vad som fanns i ugnen och vrider på den på 250 grader! Det blev 60 SVARTA Bisqottis rakt ner i soporna! Jo då så att......Försöker intala mig att det blir JUL, utan Saffransbisqotti!!

Jag gillar ju Julen (inbillar jag mig iallafall...), men efter att en god vän skrivit på Facebook att hon ville hoppa över HELA december så kan jag nog förstå den känslan. För ibland blir det lite mycket....Det är lätt att glömma att det viktigaste av allt är att vi är tillsammans och ger av oss själva till varandra! ( Klokt, eller hur?? Det ska jag komma ihåg till nästa år när julklappsinköpen står som ett stort orosmoln över huvudet .......)

Nej, nu struntar jag i julbestyren och ger mig ut på en meditationsrunda i den gröna skogen. Någon snö har vi inte i sikte och julkänslan finns iallafall inte utomhus utan den bor inom oss...

ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL 
OCH VA RÄDDA OM ER DÄR UTE!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar