torsdag 19 maj 2011

Tillökning...

Vi går i väntans tider.....
Hönan har nämligen lagt sig i redet och börjat ruva. Hon rör sig inte ur fläcken. Jag har försökt fresta henne med lite bröd precis framför näbben men hon är INTE intresserad. Hon tar sin fortplantning på fullaste allvar! Äta......det får hon göra sen....
Hoppas nu bara att hon ligger på ägg....för det har man ju förstått att är det dags för ruvning så kvittar det om vi har tagit äggen och ätit upp dem, för är det dags så är det!


Att hönor har en liten hjärna det vet man ju, men att dom har ett så stort socialt samspel det hade jag inte en aning om. Vi har 3 tuppar och 2 hönor varav den ena ("gammeltuppen") var här först och dom andra två kom som kycklingar och är numera trotsiga tonåringar. Dessa två bråkar ofta och den ena har ett klart övertag. MEN när det börjar gå för hett tillväga kommer gammeltuppen till undsättning och skingrar dom åt. Gentleman som han också är kallar han på sin favorithöna (som han sover med varje natt) när jag kommer med matspannen. Han är verkligen Herre på Täppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar