söndag 11 februari 2018

Alldeles för närgånget förhållande

I måndags var jag på Aleris Ryggklinik här i Skåne. Första tanken när jag fick kallelsen var "Äntligen" men sedan blev jag fruktansvärt nervös. Nervös över att de skulle döma ut L-5 och S-1 kotorna helt och hållet och säga att steloperation skulle vara den enda utvägen. Det sa dem inte.... Istället sa läkaren att det här kan vi ganska enkelt hjälpa dig med. Men han sa också "- det här kan läka ut av sig själv. Det kan ta ett år det kan ta två år eller i värsta fall läker det aldrig helt och hållet".

Jag är ju trots allt mycket bättre än vad jag var i höstas. Den smärtan går inte att jämföra med den molande värken jag har nu i mitt ben. Jag kan springa, jag kan cykla skapligt och det kan gå flera timmar då jag faktiskt är helt smärtfri. Så det är inte utan, att jag funderar en hel del på att jag tackade ja till operation. För visst kan man stå ut med mycket smärta och ett diskbråck är ju inte särskilt farligt mer än för välbefinnandet och möjligen för levern då det krävs en hel del smärtstillande i början...Men vem vill gå och ha ont alltid? Inte jag i alla fall.

Och så är med facit i hand har bensmärtorna som har kommit och gått de senaste åren garanterat berott på min disk som är alldeles för närgången mot mina nerver som går ner i benen. Så om inte smärtorna i mitt ben har gått över tills jag får tid för operation så får det bli kniven som får göra slut på det mycket smärtsamma disk-nerv förhållandet.

2 kommentarer:

  1. Hej! Känner till problem med diskbråck och smärtorna. Jag hade nervsmärtor i 6 månader. Inga starka mediciner hjälpte mot värken och jag kunde inte sova om nätterna. Hela vardagen kretsade kring smärtorna. Sen bestämde jag mig för operation. Det är ca 3 veckor sedan. När jag vaknade efter operationen så kände jag genast att all smärta är borta. Är så lycklig ännu över detta. Mitt problem var L5/S1. Men det är ju positivt om du känner en förbättring, kanske det läks av sig själv? För min del blev smärtan värre för varje dag och operationen var mitt val. Och det lyckades! Nu är det vila, träning och återhämtning som gäller. Mår så mycket bättre nu än innan operationen. Hoppas ditt diskbråck läker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh det låter ju fantastiskt. Så glad jag blev över att läsa dina rader. Det känns hoppfullt! Att min smärta skiftar beror enligt läkaren att diskbråcket rör sig och därför kan det kännas ganska okej emellanåt och dessutom förklara att jag har haft långvariga besvär med mitt andra ben. Jag är lite nyfiken på hur du funkar nu 3 veckor efter operationen? Har du kunnat börja löpträna?

      Radera