söndag 5 november 2017

Det är det lilla som gör det...

Under dom senaste veckorna har jag kommit till många insikter. Ganska smärtsamma sådana faktiskt. Men den viktigaste, som jag ska försöka påminna mig själv om i framtiden, är att inte ta nåt för givet. Det som är självklart ena dagen kan vara omöjligt dagen därpå. Jag har drabbats av ett simpelt sketet diskbråck. Det kommer inte att döda mig, det kommer inte förlama mig eller göra mig till en sämre människa. Men att inte kunna stiga upp på morgonen och göra sådana, för mig, självklara saker som att springa en runda eller cykla är något som jag faktiskt är ganska bitter över.

Nu har 8 veckor passerat sedan jag fick nervpåverkan i det högra benet och faktum är att från att ha ätit fulldos Voltaren och Alvedon så har jag nu kunnat minska på Voltaren till 1 tablett per dag. Så det är helt klart bättre. Jag har fortfarande ont i hela mitt ben men den är outhärdiga smärtan är smäller till mycket mer sällan.

Jag har varit väldigt försiktig med min rygg och har bara gått korta promenader. Alla rörelser som som triggat nerven har jag försökt bryta genom att antingen sanbbt "ligga stol" i sängen (med benen på pilatesboll) eller satt mig på huk ( då trycket på nerven har släppt).  Den lilla träning jag har kunnat genomföra har varit simpla (MYCKET SIMPLA) ryggrörelseträningar. Jag har faktiskt laddat ner en app, som är som en virituell PT kan man säga. Den heter Healthy Spine och påminner mig med ett PLING varje dag om att nu är det dags. Då är det bara att trycka på start och helt enkelt göra exakt som tanten på telefonskärmen säger. Första gången jag gjorde det så tänkte jag ;"-herregud här står jag och vickar på huvudet, vad kan detta göra för nytta??" Men faktum är att varenda gång jag gör övningarna så knakar och knäpper det i hela ryggraden. Det är nog helt enkelt att det är det lilla som gör stor skillnad.

Min läkare har iallafall skickat en remiss till Ryggkirurgin är i Skåne för en bedömning av ev operation. I bästa fall så läker det av sig själv men om det inte gör det inom rimlig tid och om dom ger mig valet att operera så kommer jag att göra det. Jag vill göra ett försök i alla fall. 90 % av patienterna som blir opererade för diskbråck blir antingen helt bra eller bättre. Det är ett kort ganska enkelt ingrepp och relativt kort konvalescens. Känns inte som att jag har något att förlora....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar