lördag 23 januari 2016

"Sju rockar kallt"....

....eller åtminstone "tre tröjor och vintertightskallt"....
Går det verkligen att springa när det är så kallt?

Jamen det är väl klart att det gör! Kylan är inget problem för löpning överhuvudtaget! Tvärtom så skulle jag vilja säga att löpning och skidåkning är dom bästa utomhusträningarna när termometern börjar krypa under minus 10 strecket. Det enda problemet med just löpning är underlaget (okej det finns fler problem men dom hör mer ihop med fåfängan...) Det finns en uppsjö av bra skor och dubbar man kan använda för att få säkert fäste i snö och på is. Det svåra är bara att välja rätt skor vid olika temperaturer och underlag.
Jag tycker att trailskor funkar hyfsat på lössnö. Dubbar, antingen dubbade skor typ Icebugs eller lösa dubbar som man skruvar i sina vanliga löparskor, är bäst på hårt packad snö eller is. Men när termometern smyger ner mot 10 minus är halkan oftast inget problem. Då är underlaget så strävt av kylan, att fästet oftast är riktigt bra.

Och om det för en gångs skull är snö och kallt här i södern så är det som balsam för själen att ge sig ut och springa i vinterkvällen i ett snöspritsat landskap där en måne skiner genom trädtopparna och får snön att glittra värre än en askungeklänning...Kylan är helt klart hanterbar så länge det inte är kallare än minus 15. Det som dock inte håller vad de lovar är de dyra dagkrämerna till ansiktet som man sätter sin tilltro till i min respektingivande ålder.... Ja ni vet, antirynk, antitorr och antiallt.....Nej, löpning i 10 minusgrader kan inte ens den finaste dagkrämen rå på.....Men herre jisses.... en rynka mer eller mindre. Vad gör det? Det ska synas att man lever eller rättare sagt att man har levt ett tag.....

/Peace Love and Löparskor

1 kommentar:

  1. Visst går det att löpträna ute ner till flera minusgrader men vintern med snö/is tog visst vintersemester på ett par veckor och drog norrut så nu är det grön vinter igen i Skåne :-)
    /Magnus

    SvaraRadera