torsdag 3 december 2015

The world is spinning around

Igårkväll avverkade jag vinterns första spinningpass med cykelklubben. Och som vanligt var det med viss ångest jag satte på mig blöjbyxan, cykelskorna och pulsbandet. Det är nämligen ett djurisk jobbigt pass som lätt kan sluta i kräkkänslor och att hela spinningsalen snurrar .
Varför? Det är väl bara att trampa? Vem märker om jag fuskar lite och låter tramporna snurra av sig själva? Jo ALLA! Men viktigast av allt JAG SJÄLV! Den där pulsmätaren på storbildsskärmen går inte nämligen inte att fuska mot. Nej, det enda sättet att få upp pulsen till det röda fältet dvs på över 90 % av maxpulsen, är att prestera i mer kraft, mer svett och högre kadens! Det finns inga genvägar, inga nedförsbackar och ingen medvind! Enda sättet att få upp pulsen är att vända ut och in på lungorna och sätta fyr i lårmusklerna.
Igår var det dock inte som det brukar vara. Jag fick nämligen upp min puls betydligt lättare än vad jag brukar. Det var precis som att hjärtat "svarade" direkt och pulsen sjönk inte så snabbt eller så lågt som den brukar göra när jag slår av på kraften. Under passet blev jag lite osäker på om jag hade kalibrerat min pulsmätare med en för låg maxpuls. Trodde mig komma ihåg att jag använde mig av 175 som min cykelmaxpuls förra säsongen. Kanske har jag under sommaren lyckats få upp cykelpulsen lite närmre min "riktiga maxpuls.
Kanske borde jag ändå anta erbjudandet om att få hjälp att mäta upp min maxpuls. Jag har ju inte riktigt vågat att tacka ja ännu. Jag kan bara föreställa mig hur jobbigt det är. Jag slår vad om att jag skulle få springa upp för en backe om och om igen tills jag nästan dör och då tvingas jag fortsätta lite till och precis innan jag svimmar mäter man upp min maxpuls.....Är det konstigt att man inte riktigt längtar efter en sån test....

Fast i och för sig.... Jag brukar ju inte ta den lätta vägen när det finns en, lite jobbigare, lite svårare eller lite mer utmanande.....

Kristianstad Trail 25 km (fågelvägen gick i bäcken, den rätta vägen vid sidan om....)

Det som inte dödar det härdar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar