söndag 1 november 2015

Älskar växthuseffekten...

Det var minsann otippat att man skulle kunna cykelträna utomhus så här sent på hösten! Men igår funkade det alldeles utmärkt. Årstiderna här i södern har en tendens att flyta ihop liksom. 12-13 grader mitt i sommaren och 11-12 grader i slutet av oktober. Helt okey för min del! Jag gör allt för att slippa cykeltrainern med Ipaden och Netflix i ett rörigt förråd. I och för sig väntar ju en ny säsong av serien "Walking Dead" så det kan ju bli något att se framemot.


I fredags gjorde Team 2xL8 något som vi har gått och funderat på sedan vårt deltagande i ÖtillÖ. Vi köpte nämligen oss en startbiljett till Rockman. Rockman är en SwimRun tävling som är Norges motsvarighet till ÖtillÖ och det verkar vara en helt sagolik, magisk och fruktansvärt utmanande upplevelse.

Men det är inte "bara" att köpa sig en startplats till Rockman, utan man blir antingen uttagen på sina meriter eller kommer man med genom utlottning. Dock krävs det att man kan påvisa att man har "där att göra", tex med andra Swimrunstarter, Ironmans etc...
Risken, eller chansen, att komma med (det beror på hur man ser det.....) kan vara ganska stor då det ännu så länge inte är jättemånga som insett tjusningen med SwimRun. Men SwimRun är garanterat här för att stanna! Dock kommer det säkert att finnas ett begränsat antal tävlingar varje år, då det nog är relativt svårt och kostsamt att arrangera en SwimRun-tävling. Och man får ju verkligen hoppas att det inte poppar upp små SwimRun´s där arrangörerna inte har möjligheten att upprätthålla säkerheten som faktiskt krävs! Fattas bara att det skulle hända en olycka som skulle kunna svartmåla hela tävlingsformen...
Så även om det är en riktigt rolig tävlingsform så ska man nog hålla sig väldigt ödmjuk och ha stor respekt för uppgiften!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar