torsdag 15 oktober 2015

Du duger precis som du är!

I denna värld av åstadkommanden, prestationer, lyxiga levnadsvanor, pengar, karriär, utseende och mediauppkopplingar så kan det vara lätt att förlora sig själv ibland. Man läser om perfekta hem, lyckliga familjer, människor som lever sina drömmar, reser land och rike runt, har trädgårdar som är minutiöst skötta, gör jobbkarriär, har flera barn och samtidigt tränar och äter precis så som alla bör! Man får en uns av avund för vissa har det väl så......eller ???

Vem vill inte ha ett perfekt liv? Vi lever i ett land som är förskonat ifrån dom stora livstragedierna såsom krig, svält och naturkatastrofer. Men livet hamnar ändå i katastrofer även i vårt "snälla" land. Livet går inte alltid i gräddfilen! Men man gör vad man kan för att styra livsskutan i de bästa filerna för att inte hamna i trafikstockning. Men ibland står man ändå där med båda fötterna i en, i värsta fall, riktigt sur filmjölk utan att ha kunnat göra något åt det. Saker händer utan att man kan påverka det! Man måste bara göra det bästa av situationen och inte duka under. Och ibland kanske man måste ha upplevt sämre dagar för att uppskatta de bättre.
Det heter ju så klatchigt att "var man är sin egen lyckas smed". Och till viss del är det nog så. Man gör vad man kan för att ge livet en liten extra touch av tillfredställelse. Barnens välmående och lycka är helt klart min största tillfredställelse i livet! Det är det viktigaste av allt!
Men att ha möjligheten att kunna träna och att få uppleva gemenskap och utmaningar i något lopp är en annan "må bra faktor". Det kunde dock lika gärna kunnat vara tex att odla, rida eller att släktforska. Det handlar bara om att brinna för något och göra det för att det är kul och för att man mår bra av det! Inte för att någon annan säger att DU är duktig för att du gör det!

Att springa Marathon, göra en Ironman eller erövra någon annan medalj gör dig kanske till en starkare människa men däremot inte till en bättre ....Det är bara vem DU ÄR som har betydelse!

 


/Peace Love and Löparskor



3 kommentarer:

  1. Du är inte bara en duktig triatlet, du är även bra på att skriva fina och läsvärda texter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Helene. Jag skriver bara vad jag tänker men ibland utan att tänka på vad jag skriver.... På gott och ont kanske...

      Radera
  2. Det är nog det som.är poängen; att inte refusera sina tankar.. Då blir det hjärtligt och äkta när du skriver.

    SvaraRadera