tisdag 30 juni 2015

På jakt i 12 mil

Igår jagade jag solen. På cykel! Klockan 9 stod termometern på 13 grader och det var regntunga moln som gav ifrån sig lite lätta stänk. Men det var inget att be för än att ta på sig flera lager kläder, vindväst och en tilltro till att solen skulle vinna över alla gråa moln. Jag hade med mig bästa jägaren Lotta som aldrig är sen att hänga på. Det är bara att locka med lite kadens, funkar nästan varje gång ;-).

Dagens jaktmarker efter solen gick ner till Österlen och Kivik via Yngsjö, Olseröd, Maglehem och Brösarp. Och solen lyste med sin frånvaro kan man säga. Men när vi cyklade mellan Maglehem och Brösarp och tittade ut över Hanöbukten så sken solen i Kivik. Jaktlyckan skulle komma att bli god...Brösarps backarVitemöllaMysiga bygatan i Vitemölla

Kivik

När vi var framme i Kivik var det dags för ett depåstopp på Buhres.
Stekt sill och potatismos är ett måste här.....Dock inte det bästa valet av mat då sillen kan eventuellt smakas flera gånger om i Brösarps backar på hemvägen. Men den risken får man ta. För är man på Buhres så är det sill som gäller!

Buhres (med en fiskmås i bakgrunden som väntar på lite halvtomma tallrikar)


Men fanns solen i Kivik då?? Nej den såg vi över Ravlunda skjutfält. Ungefär där vi var, när vi såg solen skina över Kivik....

Men skam den som ger sig. På hojarna igen och jaga jaga jaga...Nånstans skiner den...Och ja mycket riktigt.

Hemma sken solen..... 

2 kommentarer:

  1. Ni skulle kört till Åhus! :-) Men vilken gössig runda ni fick till ändå, ser finfint ut. Bara måste ju ta mig till Buhres snart, fick djup abstinens efter sill.
    Fasen vad tradit med muskelbristningen, förstår precis varför du sprang ändå, hade jag också gjort. Hoppas det känns bra till helgen så du kan köra på som planerat. Stort lycka till, kör hårt!
    /Kajsa

    SvaraRadera
  2. Det känns bra att man inte idiotförklaras av alla 😉...Lycka till i Vansbrosimmet! Förresten när ska du prova på SwimRun?

    SvaraRadera