onsdag 13 maj 2015

På banan igen

På torsdag ska jag springa 3000 m på bana. Och idag kom det ett meddelande från en god vän som skrev "- Såg dig i startlistan. Sånt där brukar du väl inte du springa!?" Nej, just det. Tänkte inte på det....

Har funderat lite på hur sjutton jag ska lägga upp detta...3000 m är långt men ändå inte...Det gäller ju att våga "ta i" redan från början och hitta den där magiska tröskeln. Helt enkelt springa så fort det bara går, utan att få mjölksyra. Eller ja....helt enkelt, lär det ju inte bli.
Men för att ändå få en liten hint om vad jag ska ha för tempo så använder jag Mc Run:s app i telefonen. Där knappar jag in en aktuell tävlingsfart tex 5000m eller 10 km också omvandlar den det till ett tävlingstempo. I samma app kan man även få önskvärt tempo i sina olika intervallträningar. Genialiskt eller hur!

Så hur ska jag springa 3000 m om jag litar på appen? Jo, jag ska hålla ett tempo på 3,49 vilket landar på sluttiden 11:27.

Den som lever får se...


3 kommentarer:

 1. En smart app det där o bra att använda de finesser som finns. Framförallt tror jag du skall lite på känslan i kroppen o köra hårt, så det lagom hårt men inte över gränsen... enkelt väl :-) men jag tror du grejar det bra o jag håller tummarna för dig :-)
  /Magnus R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Magnus. Jag grejade det, men appen däremot hade fel ;-)....

   Radera
 2. Härligt, det var du som fixade det, starkt gjort o ett brons på VDM är ett bra kvitto :-)

  /Magnus R

  SvaraRadera