fredag 17 april 2015

Imorns träningsläger

 
 
Om en vecka är det äntligen dags för Imorns träningsläger på Mallorca! Och eftersom jag har fått äran att vara ledare under veckan så sitter jag nu här hemma och pluggar kartor, höjdmetrar och tittar på GoogleMaps. Man vill ju inte leda cykelgruppen ut på villovägar i bergen. Har även fräschat upp mina kunskaper i slangbyte vid en eventuell punka. Och sjukvård, det behöver jag inte plugga, det kan jag redan....Jodå så att....Dom som kommer att cykla med mig ska få cykla säkert!! Inga tävlingar nerför...Bara uppför ;-)
En av de svåraste sakerna så här veckan innan man kommer iväg är att "hålla igen" och absolut inte tänka "jag måste träna NU så att jag orkar vara med på träningslägret". För tränar man hårt för nära inpå ett träningsläger så är det lätt att man anländer med en kropp som brister lika snabbt som knopparna gör när våren kommit. Man måste vara utvilad! Ni vet det där gamla slitna uttrycket "träning bryter ner, vila bygger upp". Gammalt uttryck men väldigt väl beprövat! Så endast lätta "må bra" pass sista veckan innan avresa! Benen ska hålla för många mils klättring på cykeln i dom mallorcanska bergen.....
 
 
 
 
 
Nästa svåra grej med att åka på ett triathlonläger är att packa.... 23 kilo + ett handbagage....
På utresan förra året hade jag bara några hekto till godo till maxvikten och med ett handbagage som var fullt till bredden!! Men på hemresan, när jag var helt säker på att jag skulle ha mindre vikt så hade jag övervikt i resväskan (Kanske vägde alla svettiga träningskläder mer på hemresan....?) Så mitt i kön på flygplatsen i Palma fick jag stuva om och packa upp den stora påse med träningskläder (som INTE luktade hallon precis) och trycka ner i handbagaget. Sedan var det grönt ljus! Dock borde mitt handbagage på flygplanet varit försett med röda varningsljus och med texten "DO NOT OPEN UNTIL YOU ARE HOME"
Så i år packar jag med STOR eftertanke......
 
 
Att åka med IMORN är som att åka med ett kompisgäng. Vi gör det mesta tillsammans. Om man vill förstås! Det erbjuds 3 pass om dagen, men såklart störst fokus på cyklingen. Cyklingen är helt unik på Mallorca! När man kommer upp i bergen är det som om man vore i Vilda Västern och utsikten är hisnande!
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Låter härligt med kommande resan/träningslägret :-) Jag var veckan före påsk på Gran Canaria och där var riktigt många cyklister, men själv nöjde jag mig med en del löppass! Tyckte det var mycket att tänka på med packing och resväskor utan att ha cykelgrejor med mig. En del av resväskorna från vårt plan kom ut på ett bagageband på Las Palmas o sen slutade det bara. Efter en stund upptäckte jag att ett par band bort kom våra väskor och där var full med folk runt alla band men det löste sig trots lite strul :-)
    Önskar en trevlig (tränings-)helg!
    /Magnus R

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma Magnus! Nu fick jag plötsligt fler saker att oroa mig över dvs inte bara att jag får plats med allt utan även att det kommer fram.... Ha ha ha...

    SvaraRadera