fredag 10 april 2015

Avslöjad...

Om man vill utge sig för att kunna det här med cykelsport så finns det vissa attributer som kännetecknar det. En del av dessa saker har jag koll på, nästan ingen av dom vet jag anledningen till och vissa vägrar jag helt enkelt att följa!
Här följer lite cykeletiketter:
* Cykeltröjan ska matcha cykelbyxorna och vara av samma märke. Helst ska kläderna matcha cykeln också ;-).
Att cykla i en löparjacka är ajabaja! (kanske är det provocerande i klungan att skylta med att man kan något  annat än att cykla ;-) *Strumporna ska vara vita och ankellånga
Finn fem fel!

*Cykeltröjan SKA vara kortärmad! Att cykla i linne förstör cykelsolbrännan som ju talar sitt tydliga språk att du är cyklist (eller bonde....)

*Cykelbrillor ska alltid användas! Och för jösse namn, ha alltid skaklarna utanpå hjälmremmarna (har aldrig kommit på anledningen till detta...)

* Dom små gummihattarna som sitter på ventilerna ska bort bort bort!! Du är avslöjad som nybörjare direkt med dom på!! Dock har jag ingen aning om varför....*Rakade ben (både på män och kvinnor!!) Varför? Frågar man en cyklist (manlig) får man oftast svaret att det är svårt att tvätta bort cykelolja ifrån håriga ben. Frågar ni mig tror jag att det är av samma anledning som bodybuildern rakar hela kroppen dvs att musklerna blir både tydligare och
snyggare ;-)

* Ekerskyddet av plast, det som sitter innanför kassetten ska bort!! Ingen aning om varför?! Men det MÅSTE bort och jobbigt är det också att ta bort!

* Inga underkläder under cykelbyxorna! En trossöm som syns igenom byxorna på rumpan och man är avslöjad direkt!! Då cyklar man inte längre än en timme. För cyklar man längre än en timme känner man tydligt anledningen till varför man inte vill ha onödiga sömmar i grenen....
 
Det här var bara några etiketter inom cykelbranchen. Det finns fler, jag lovar...
Men det finns också anledningar att jag inte känner till alla....
 
 
 
//Cykla lugnt!

 

3 kommentarer:

 1. Såg inga fel alls på bilden men det är väl så att när man har koll etikettreglerna så kan man bryta mot dem :-) Bra sprungit idag på 10 km DM landsväg i Ystad även om jag inte vet tiden :-D
  / Magnus R

  SvaraRadera
 2. Tack tack! Det är alltid roligt att hitta dom där småsakerna som kännetecknar olika entusiaster. Och jag hoppas att alla förstår att jag gör det med beundran även om jag kan verka lite ironisk ;-)

  SvaraRadera
 3. Vet ju inte om alla förstår men jag tycker att om man läser många av dina blogginlägg så borde man väl kunna uppfatta en rolig lätt ironisk touch men det gör dem bara så fina o läsvärda :-) Jag har ju funderat ibland på att skaffa nån cykel och börja med lite cykelträning som komplement men jag känner bara att jag kommer att fastna i pryldjungeln och köpa det ena efter det andra. Precis som med löpningen där jag förra vintern köpte både ett par fina dubbade icebug och en bra pannlampa och så efter sommaren så fick jag världens dipp i lusten att löpträna... men lusten att träna finns där ändå men måsta bara prova mig fram och köra mycket på känsla :-)
  /Magnus R

  SvaraRadera