lördag 14 mars 2015

AB och PB

Idag har jag "finsprungit"....
Med det menar jag, att jag i morse satte på mig lite mascara, borstade håret och tänkte lite (!?) mer på att jag inte borde spotta och snyta ut snor till höger och vänster.
Jodå, jag skärpte mig ordentligt på Maxiloppet i Bromölla idag. Jag snorade inte en enda gång! (Okey spottade gjorde jag, men inte PÅ någon i alla fall).
Jag sprang 10 kilometer. Det är en distans som jag tycker är väldigt svår, men som faktiskt börjar det bli roligare och roligare. Jag börjar äntligen få lite kontroll på fart och att springa med eftertanke. Idag hade jag gett mig fanken på att jag inte skulle jaga några toppluvor, eller några andra toppar heller för den delen, utan istället starta och hitta det tempo som jag trodde jag skulle kunna hålla i 10 kilometer. Allt för att se om vinterns alla kvalitetspass har gjort någon skillnad. Direkt efter start hamnade jag i en liten klunga på 4 personer som hjälpte mig hålla ett tempo på ca 4,08/km. Första varvet gick lätt och vid varvningen, efter 5 kilometer, var självförtroendet på topp. Då tappade två stycken i vår lilla klunga och jag försökte bita mig kvar i han som var farthållare i vårt lilla gäng. Han fick ett försprång på ca 10 meter i motvinden så jag hade egentligen inte så mycket hjälp av honom, men det var åtminstone en rygg att jaga.
Hur gick det då? Har jag förbättrats av vinterns alla intervallträningar? Jodå, hela 12 sekunder bättre har jag blivit.....Herre Jisses.... 12 sekunder. Fattar ni.... 12 sekunder! Det är 1 sekund och 2 tiondelar snabbare per kilometer än min snabbaste miltid! Vad är 1 sekund per kilometer? 1½ steg kanske?Men nej då, jag é inte bitter... Det är bara att bryta ihop och komma igen ;-)

Nej, tacka vet jag Lotta Järnviljans prestation idag! Där kan man snacka utveckling! Hon förbättrade sitt personbästa med 4 minuter! FANTASTISKT!!
HÄR kan man hitta resultatet

Men man kan ju inte vara något annat än glad för ett PB (personbästa) även om det bara är 12 sekunder! AB (antibiotika) är också något jag är väldigt tacksam för idag!  Halsfluss in da house...
Dock inte i min hals, ännu.
Där jag går, går också handspriten....Löparna är billiga i drift!

3 kommentarer:

 1. Du "Lotta", jag sprang ju framför, bredvid o sen bakom dig förra året på Hanaskog-runt, du får spotta hur mycket du vill på mig bara du ger allt som jag vet att du kan... rätt vad det är står jag där på startlinjen o även om vi bara skall köra ett ordentligt träningspass ihop eller en tävling så vill jag att du ger "järnet" oavsett vad Lotta-järnviljan gör.... OK ? :-)

  /Magnus R, din dedicated fan....

  SvaraRadera
 2. Är väl rätt bra ändå att "finspringa" o persa med 12 sek även om du hade önskat persa med mer så kommer det säkert snart, bra sprungit i vartfall av både Lotta o Lotta :-)
  /Magnus R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Egentligen är jag ju faktiskt glad och tacksam över att kunna springa! Fast det är alltid roligt att "spetsa till det" när jag skriver ;-) . Jag har förstått att du är på gång i löparspåret igen. Lycka till med din träning så tampas vi säkert snart med vars en nummerlapp på magen :-)

   Radera