fredag 17 oktober 2014

Team 2 x L8

Nästa säsongs första SwimRun tävling är anmäld och betald. Team 2 x L8 står på startlinjen på Utö Swimrun den 31 maj. Vi valde just Utö Swimrun eftersom den ska vara mest lik ÖtillÖ vad gäller terräng och växlingar. Banan är totalt 37 km varav 3,8 km är simning fördelat på 13 sträckor. Den längsta simsträckan är 480 m. Det här kommer att vara perfekt för en tidig formkoll på hur mycket vi har kunnat utveckla simningen och hur vi lyckas ta oss fram i terrängen ute på skärgårdsöarna.

Hur gör vi då för att utveckla simningen?
Vi tränar mycket teknik. Vi filmar, vi tittar på varandra under vattnet, studerar simteknik YouTubefilmer, vi korrigerar och rättar till.
Vi har helt enkelt slutat med att bara vara nöjda. Vi tränar alltid intervaller på våra simpass. Vi simmar sträckor som är så jobbiga så att man precis orkar ta sig fram sista metrarna tills näven slår i kaklet. Vi simmar korta sträckor det fortaste vi kan som gör att vi får ett bättre vattenläge ( Huvud-Höft-Hälar!) Vi tränar benspark och har börjat ta med benen i frisimmet mycket mer än vi gjort tidigare. Vi "klockar" varandra och vi jämför och dokumenterar. Vi räknar armdrag per 25 meter och försöker komma så långt vi kan på så få drag som möjligt.

 
Den nya trenden
SwimRun är helt klart här för att stanna! Men innan detaljhandeln har kommit på det och designat alla världens specifika, säkert jättedyra prylar, så är en av tjusningarna med tävlingsformen känslan av att vara sin egen "Mc Gyver".....det vill säga att var och en experimenterar med utrustning och kläder. Man kollar runt lite på nätet, läser lite råd och tips. Man klipper sin gamla våtdräkt och hittar på lösningar med rep, vätska och förvaring etc.

Mitt SwimRun tips
Mitt bästa tips för SwimRun är mitt egenhändigt gjorda etappschema. Där skrev jag sträckornas olika längd, var vätskedepåerna låg och "cut off:erna". Jag skulle aldrig delta i en SwimRun igen utan att ha detta! Vissa team skriver sträckorna med tusch på paddlarna eller på våtdräkten (men detta kan ju bli lite rörigt när man sedan ska delta i nästa tävling....)
När jag hade skrivit schemat färdigt laminerade jag det och fäste det på våtdräktens ena arm med hjälp av kardborreklisterband. (Finns i syaffärer eller på Maxi). Den ena kardborren klistrades på våtdräktens arm och den andra på baksidan av schemat. Kardborrebandet på våtdräkten kan sedan sitta kvar för nästa tävlings etappschema.  Är det inte fiffigt så säg.....

Etappschemat på höger arm. Hade en lös gummisnodd utanpå fall i fall kardborren skulle gå upp vilket den inte gjorde.

 
Gillar du att springa och räds inte för simning i öppet vatten så kan jag varmt rekommendera att testa ett Swimrun lopp. Det är riktigt roligt!
Kolla  HÄR för att se vilket lopp som passar just dig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar