måndag 10 mars 2014

Slagsmål

Det pågår en maktkamp i hönsgården! Troligen är det också ett regimbyte på gång. Den förra presidenten är nämligen väldigt svårt skadad efter en fight med en yngre och starkare ledare. Vi hittade den skadade, vår alias "Ruggugglan" (eftersom han har en fjäderdräkt som ser ut att ha åkt några varv i torktumlaren....), liggandes utomhus igårmorse och han var nog så nära Pärleporten som man bara kan komma, utan att stiga in. Han orkade inte lyfta på huvudet och låg bara på marken. Han gjorde ingen reaktion när jag lyfte upp honom. Han var blodig på hela huvudet och hans ena öga kunde han inte öppna pga torkat blod och skador. VAD GÖRA???
Efter ett snabbt övervägande så tänkte jag att vi ger honom en chans. Vi tog in honom i huset för att få upp värmen på honom men  läget var minst sagt kritiskt.

Efter några timmar i stugvärmen kunde vi faktiskt få i honom lite vätska. Med en spruta droppade vi vatten i näbben på honom och han orkade faktiskt att svälja. Efter ca 20 millilter och 10 minuter senare piggnade han helt otroligt till.



Han orkade till och med hoppa upp ur kartongen och sätta sig på kanten. Men det varade inte så länge tyvärr. Han blev ganska snabbt dålig igen. Men vi gav honom mer vatten och försökte få i honom lite hönsmat. Efter mycket trugande så började han faktiskt picka i sig både lite hönsfoder och vatten helt själv men tyvärr så föll han i sömn ganska snabbt igen. Inatt får han bo i kartongen i hallen så får vi se hur han mår i morgonbitti. Vi hoppas vi blir väckta av ett KUCKELI KUUU imorgonbitti!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar